Tändsystem / Ingnistion

IMG_1163 (2)

Ett bra tändsystem med lång bränntid på gnistan och gärna då med inbyggd varvtals regulator är en bra investering

På dom flesta 2 ventilers motorer har man full förtändning strax innan 4000rpm, och lämnar motorn max effekt vid 36° förtändning så gör den det oavsett om man reglera ut förtändningen digitalt eller mekaniskt. Om man åker banracing och har en motor som aldrig kommer under 5000 rpm lär man knappast få någon större glädje av programmerbart tändsystem eller programmerbar strömfördelare efter som tändningen reda är fult utslagen vid 4000 rpm.

Ett tändsystem som vi har sett till så att det kan fungera till gamla 2 ventilers motorer är MSD. En del tycker att MSD är gammalmodigt och lite klumpigt och de må vara så. Men det är fortfarande ett av de tändsystem med mest power i och som utan problem kan mäta sig med vilket annat tändsystem upp till 10000 rpm vilket vi gång på gång set i vår bromsbänk. När vi passera 10000 rpm då kan det finnas en del fördelar med ett fördelarlöst.

.

 

IMG_6317 (2)Det här tändnings kit till Opel CIH motorn har vi använt till många rally och racing motorer. Här har vi modifierat en original Bosch fördelare så att den ska fungera till MSD tändningen som har inbyggd varvtals regulator. Samma kit finns också till Ford Pinto motorn och Volvo motorn

.

 

IMG_6314 (2)Här har vi ett tändnings kit till Volvo B18-B20 motor. Det är troligtvis det mest prisvärda tändnings kit man kan få. Kit innehåller en tändbox med inbyggd varvtal regulator en högeffekts tändspole och en modifierad original Bosch fördelare.Samma kit finns också till Ford, Opel

.

 

IMG_2628 (2)Här har vi dom 2 vanligaste MSD tändspolarna den svarta klara vibrationer bäst så den bör man välja om man åker rally eller racing.

.

 

IMG_2379 (2)Om man vill ha något kraftigare tändspole än dom runda tändspolarna då är detta nästa steg av MSD tändspolar. Denna tändspole har vi använt till gatbilar, rally och racing.

.

 

IMG_2320 (2)Om man ska ha den kraftigaste tändspolen till dom röda tändnings boxarna då ska man definitivt satsa på denna tändspole.

.

 

IMG_2420 (2)Den här fina TR6 med 6 cyl motor på 2700cc och med rullvippor och 3 x 45 Weber var valet självklart att vi skulle ha en MSD tändbox med varvtals regulator

 

BengtsTR (3) (Custom)Så här ser det ut under huven med MSD tändsystem, spole och tändkablar