Motorer

 

IMG_2367 (2)     Naken motor

Våra kompletta motorer har väckt stor uppmärksamhet under årens lopp. Därför är det kanske inte så konstigt att vi ofta får frågan vad en komplett motor kostar. Tyvärr tro många att en komplett motor ser ut som motorn ovan på bilden, men det är ingen komplett motor det är en naken motor. En naken motor har ett mycket lägre pris än en komplett motor. Så när man frågar om pris måste man ha klart för sig om det är en naken motor man är ute efter eller om det är en komplett motor man vil ha.

 

.

IMG_6015 (3)                                                                                     Komplett Motor

Så har ser en komplett motor ut. En komplett motor levereras med förgasar anläggning, grenrör, koppling mm. Efter som all delar ingår som behövs för en uppstart så är det mycket lättare att lämna en korrekt effekt uppgift på en komplett motor. På en naken motor blir en effekt uppgift ren spekulation.

 

.Opel CIH motor 2

 Billig motor eller bra motor?

Åtskilliga är dom telefon samtal vi fåt med frågan vad kostar en komplett motor. Vi är lika förvånade varje gång vi förstår att man letar efter var man kan få den billigaste motorn och inte bry sig eller ställer en enda fråga om vad för delar motorn kommer att innehålla . Det kan ju vara rätt bra och veta om motorn är byggd med Kina vevstakar eller med riktiga kvalitets stål vevstakar och om motorn har en förstärkt standard koppling eller en riktig tvåskivig racing koppling. Pris skillnader bara på dessa två komponenter hamnar på ca 20000:- Det är så enkelt att man får vad man betalar för. Så det kan vara rätt bra att veta vad för delar som har använt för då blir det mycket lättare att förstå kvalitets skillnaden och prisskillnaden på olika motorer, och så ser man vad man får för sina pengar.

 

 

IMG_5975 (2)

Det har blivit en hel del Volvo motorer genom åren. Motorn på bilden är en Volvo B18 motor för historisk racing som vi byggde till en av våra utländska kunder Våra B18 motorer för historisk rally/racing med dubbla SU har lämnat 135 till 140 drivhjuls HK i våran bromsbänk

.

IMG_2810

Modernisera och miljö anpassa din Volvo B20 motor och få upp till 40 hk mer utan att öka bränsleförbrukningen

På bilden ovan kan man se några av de delar vi använder när vi modernisera och miljö anpassar en Volvo B20 motor. Till exempel är ventil, ventilfjäder och ventil fjäderbricka över 20% lättare än original delarna vilket gör att man kan använda mindre fjädertryck och därmed får man motorn att gå runt lättare. Alltså mer effekt mer hållbarhet.

.

398

På bilden kan man se några av dom delar vi använder när vi bygger ett 2000cc Saab V4. Att bygga ett 2000cc V4 block är inte helt enkelt, därför gör vi bara färdiga block så vi vet att modifieringarna och ihop monteringen blir rätt

.

IMG_5605Här har vi riktiga racing delar till en 2300cc Volvo B20 med långa riktiga smidda stålstakar, smidda racing kolvar som tillsammans är nästan 1 kg lättare än original delarna. Vevaxeln är en härdad och hel slipad original vevaxel som är lättad 2 kg utan att vi har svarvat bort halva motvikten. Att svarva av motvikterna är det mest idiotiska man kan göra. Ska man lätta en vevaxel då ska man ta bort vikt på vevstake sidan.

.

21383 (2)88.

Jörgen Andersson från Sjöbo har ett motto; ”Om man kommer under 5000 rpm då kan man lika bra spela golf ”

Och vad man kan se av bilderna och filmen så blir det nog ingen golf…

Simrishamnsmixen 2014 SS 1,3,5 026

.

footer loggo